Mikrokreditna fondacija EKI snizila kamatne stope

Bez autora
Jan 04 2012

U periodu kada je kreditni rejting Bosne i Hercegovine u fazi kontinuiranog slabljenja, većina finansijskih institucija najavljuje mogućnosti ili su već povećale kamate na proizvodima i uvele drugačije uslove kreditiranja. Da postoje iznimke primjer je Mikrokreditna fondacija EKI. Ova organizacija je od 01.01.2012. značajno snizila kamatne stope poljoprivrednicima i poduzetnicima koji imaju registrovane ili neregistrovane mikro i male biznise na cijelom području Bosne i Hercegovine. Prepoznavanje potreba klijenata i pružanje finansijskih usluga na osnovu toga je stalna težnja zaposlenika EKI-ja. Stav menadžmenta ove mikrokreditne fondacije je da je negativne trendove na finansijskom tržištu nužno usmjeriti kako bi posljedice najmanje osjetili klijenti. Snižavanjem kamatnih stopa se klijentima omogućava da i dalje povoljno servisiraju svoje poslove i da prevaziđu negativne trendove na jako zahtjevnom i kompleksnom tržištu na kojem posluju.

Mikrokreditna fondacija EKI snizila kamatne stopeU periodu kada je kreditni rejting Bosne i Hercegovine u fazi kontinuiranog slabljenja, većina finansijskih institucija najavljuje mogućnosti ili su već povećale kamate na proizvodima i uvele drugačije uslove kreditiranja.

Da postoje iznimke primjer je Mikrokreditna fondacija EKI. Ova organizacija je od 01.01.2012. značajno snizila kamatne stope poljoprivrednicima i poduzetnicima koji imaju registrovane ili neregistrovane mikro i male biznise na cijelom području Bosne i Hercegovine,piše 24 sata. info

Prepoznavanje potreba klijenata i pružanje finansijskih usluga na osnovu toga je stalna težnja zaposlenika EKI-ja. Stav menadžmenta ove mikrokreditne fondacije je da je negativne trendove na finansijskom tržištu nužno usmjeriti kako bi posljedice najmanje osjetili klijenti. Snižavanjem kamatnih stopa se klijentima omogućava da i dalje povoljno servisiraju svoje poslove i da prevaziđu negativne trendove na jako zahtjevnom i kompleksnom tržištu na kojem posluju.

Da je posvećenost društveno odgovornom poslovanju prepoznatljiva za ovu mikrokreditnu  fondaciju, koja je prije gotovo 16 godina nastala iz mikrokreditnog programa World Vision Internationala u BiH, pokazuje i kontinuirana saradnja sa velikim brojem svjetski respektabilnih finansijskih institucija.

Težnja menadžmenta i zaposlenika  EKI-ja je društveno odgovorno poslovanje sa svim grupama sa kojima se realizuju poslovne aktivnosti. Velika pažnja se takodje posvećuje i zaposlenicima koji su stub organizacije. Stabilno i odgovorno poslovanje, prilagođavanje novim i drugačijim uslovima na finansijskom tržištu nije dovelo do fluktuacije i otpuštanja obučenih, motivisanih i profesionalnih zaposlenika.

Društvena odgovornost prema klijentima, zaposlenicima, povjeriocima i lokalnim zajednicama u kojima posluje je kontinuirana poslovna filozofija ove organizacije. Stoga, ne iznenađuje da su i ovoga puta u EKI-ju prepoznali potrebe klijenata i snizili kamatne stope za one kojima je novac potreban za održavanje stabilnosti poslovnih aktivnosti koje najčešće donose jedine prihode u porodicama.

Više informacija možete pronaći na www.eki.ba ili u jednoj od 62 poslovnice MKF EKI.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik